Kaip atrodo valymas restoranuose? 1 dalis
Pirma dalis apie ventiliacijos valymą restoranuose.
VENTILIACIJOS VALYMAS RESTORANUOSE
Pavel Murashov
2/6/20221 min read
Ventiliacijos nuriebalinimas restoranuose
Viešo maitinimo įmonės privalo reguliariai daryti profesionalius ventiliacijos sistemos valymo darbus.
Labai daug riebalų, kurie susidaro, kai yra gaminami patiekalai ir padidėjusi temperatūra lemia greitą užterštumą.
Riebalai, likę ant vidinio paviršiaus, sudaro sunkiai pašalinamą sluoksnį.
Tai sudaro palanki vieta daugintis patogeniniams mikroorganizmams ir bakterijoms, o tai restoranuose nepriimtina.
Vėdinimo kanalų valymas nuo riebalų atliekamas cheminiu būdu.
Ant kanalų sienelių purškimo pistoletu užtepamas šarminis tirpalas ir nuplaunamas slėgiu..
Storieji riebalų sankaupų sluoksniai valomi metaliniais šepečiais.
Intensyviai dirbant ceche, valymas turėtų būti atliekamas kartą per mėnesį. Siekiant sumažinti užterštumą, įrengiamos riebalų gaudyklės.
Griežtai draudžiama UAB Džaiva paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti UAB Džaiva kaip šaltinį.
©2021-2024 UAB "Džaiva". Visos teisės saugomos